به گزارش مشرق، گسترش سریع سویه امیکرون بدان معنی است که بسیاری از متخصصان پزشکی و بهداشت عمومی از شهروندان میخواهند پروتکلهای پوشش بهتری را برای محافظت از خود و دیگران در برابر گسترش کووید -۱۹ اتخاذ کنند.
بهترین شیوههای ماسک زدن از ابتدای شیوع کرونا تغییر کرده و هنوز سردرگمی در مورد ماسک زدن و شرایط آن وجود دارد.
با این وجود، متخصصان پزشکی بر سر یک موضوع اجماع نظر دارند. ماسکها جزء مهمی در جلوگیری از انتشار تمام انواع و سویههای کووید -۱۹ هستند و ماسک N ۹۵ که مورد تایید موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی امریکا (NIOSH) است هنوز موثرترین ماسک موجود در بازار محسوب میشود. اگرچه استفاده از یک ماسک پارچهای ساده بهتر ازعدم پوشش ماسک صورت است گزینههای برتر اکنون به طور گستردهای در دسترس هستند بسیار بیش از مارس ۲۰۲۰ میلادی زمانی که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها راهنمایی را حتی در این باره ارائه میدادند که آیا ماسک زدن برای پیشگیری از کووید -۱۹ ضروری است یا خیر.
از آنجایی که به نظر میرسد سویه امیکرون بسیار بیش از سویههای قبلی قابلیت انتقال دارد ماسک زدن ابزاری حیاتی برای کمک به جلوگیری از گسترش آن سویه است به ویژه در مناطقی که موارد کووید -۱۹ در آن زیاد است.
نحوه تغییر در استفاده از ماسک برای مقابله با امیکرون
دستورالعمل استفاده از ماسک در طول شیوع کرونا با تغییر همراه بوده است و ظهور سویه امیکرون تغییرات بیشتری را الزامی میسازد و هم چنین باعث ایجاد سردرگمی بیشتر میشود. کارشناسان میگویند به دلیل قابلیت انتقال بالای امیکرون پوشش ماسک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تخمین زده میشود که امیکرون در بین افراد واکسن زده بین ۲.۷ تا ۳.۷ برابر بیشتر از سویه دلتا که در تابستان گذشته به سویه غالب جهان تبدیل شد قابلیت ایجاد عفونت را داشته باشد. در حالی که بسیاری از افراد موارد خفیفتری از علائم را با امیکرون تجربه میکنند موارد ابتلا به آن حتی در نواحی با واکسیناسیون بالا نیز به سرعت در حال افزایش است. توانایی امیکرون در فرار از آنتی بادی ایجاد شده توسط واکسنهای موجود کووید -۱۹ بدان معناست که اقدامات پیشگیرانه اضافی مانند ماسک زدن را اکنون در کانون توجه قرار میدهد.
در بررسیای که در دانشگاه استنفورد در ماه دسامبر صورت گرفت مشخص شد ماسکهای پارچهای نمیتوانند ذراتی را که از طریق آن ویروس منتشر میشود فیلتر کنند. در این میان، ماسکهای N ۹۵ به دلیل ساختار فیلتر و بار الکترواستاتیکی که ذرات ریز هواپخش را جذب کرده و به دام میاندازد در مسدود کردن این ذرات بسیار بهتر از ماسکهای ساده پارچهای عمل میکنند.
در این میان، توجه به این نکته بسیار ضروری است که قرار گرفتن فیلتر ماسک روی دهان و بینی فرد استفاده کننده به مراتب بهتر از یک ماسک پارچهای ساده است و میتواند شکافهای بزرگی را در طرفین ایجاد کرده و به ذرات عفونی فرصت زیادی برای مانور دهد.
اکنون ماسک N ۹۵ که از نظر استاندارد بهترین ماسک از زمان شیوع کرونا بوده و بیشترین محافظت را در برابر کووید -۱۹ از جمله سویه امیکرون ایجاد میکند با کمبود مواجه نیست و بهترین گزینه برای استفاده روزمره محسوب میشود.
تارهای پیچیده و نامنظم N۹۵ امکان فیلتراسیون عالی را فراهم میکند که ۹۵ درصد ذرات هواپخش را به دام میاندازد. ماسک N ۹۵ زمانی که در یک محیط پزشکی استفاده میشود عموما یک بار مصرف است، اما برای افراد معمولی در محیطهای کم خطر میتوان از آن چندین بار (البته با دفعات محدود) استفاده کرد. با این وجود، هزینه هنوز یک مانع بالقوه برای افزایش استفاده از این نوع ماسک چرا که از ماسکهای پارچهای گرانتر تمام میشود. ماسکهای جراحی به اندازه ماسکهای تنفسی N ۹۵ موثر نیستند، اما از سازوکار فیلتراسیون مشابه استفاده میکنند.
منبع:فرارو